Berlín bude mít chodník slávy

Berlín jde v hollywoodských šlépějích. Za účasti starosty Wowereita bude dnes na Postupimském náměstí slavnostně otevřen hvězdný bulvár. Na rozdíl od hollywoodského chodníku slávy chtějí pořadatelé berlínskou hvězdnou stezku pojmout jinak.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Postupimské náměstí

Postupimské náměstí | Foto: Jiří Hošek

Chodník je červený, aby připomínal pověstný červený koberec. Na mosazných hvězdách, které jsou asi padesát centimetrů veliké, jsou vyryty autogramy. Ty si mohou návštěvníci pomocí tužky a papíru obkreslit.

Bulvár lemují i speciální kamery. Když se do nich lidé podívají, uvidí na chodníku stát daného herce či herečku. Turisté se tak už od zítřka mohou s filmovými legendami vyfotografovat.

První hvězda patřící Marlene Dietrichové byla pokřtěna už při Berlinale. Dnes Berlín vzdá poctu dalším 40 osobnostem německojazyčného filmu.

Klára Stejskalová, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme