Ve Vladikavkazu drží smutek za oběti pumového útoku

Severní Osetie drží den smutku za oběti včerejšího pumového útoku ve Vladikavkazu. Zahynulo při něm nejméně 17 lidí, téměř 140 dalších je zraněno, mnozí velmi těžce.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nálož v autě odpálil sebevražedný atentátník

Nálož v autě odpálil sebevražedný atentátník | Zdroj: ČTK

Policie dál vyšetřuje okolnosti výbuchu. Nálož podle ní odpálil v automobilu před centrální městskou tržnicí sebevražedný atentátník. Úřady vyšetřují útok jako teroristický čin.

První stopy vedou ke konkrétním osobám, policie už zná jméno majitele odpálené Volhy, která měla údajně poznávací značku sousedního Ingušska. Šéf ruské zpravodajské služby FSB Alexandr Bortnikov potvrdil, že v souvislosti s atentátem byli zadrženi tři podezřelí.

Prezident Dmitrij Medvěděv mezitím slíbil obětem a pozůstalým kompenzace a nařídil šéfům resortu zdravotnictví a mimořádných situací, aby poskytli zraněným veškerou pomoc. Mnozí jsou v kritickém stavu, někteří budou převezeni k ošetření do hlavního města.

Igor Maňour, Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme