V Praze odstartuje závod luxusních aut Diamond Race

Majitelé luxusních rychlých vozů se sjeli do Prahy, aby odtud dopoledne startovali v neoficiálním závodě nazvaném Diamond Race 2010. Na 35 účastníků se vydá na Slovensko, kde změří svoji rychlost na závodním okruhu v Dunajské Stredě. Policie už chystá dopravní opatření. Loni účastníci jízdy velmi často překračovali povolenou rychlost a řídili agresivně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Luxusní automobily

Luxusní automobily | Foto: Martin Dorazín | Zdroj: Český rozhlas

Organizátoři sice slíbili, že se na silnicích budou chovat správně, ale policisté budou přesto ve střehu. Podle ředitele dopravní policie Leoše Tržila posílí hlídky především na dálnici D1 a D11:

„Máme vytipované trasy, na kterých budeme mít posílené kontroly. Samozřejmě nemůžeme být na každém kilometru. Ale myslím si, že nasazení hlídek a stanovišť je dostačující k tomu, abychom eliminovali případné protiprávní jednání.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Diamond.mp3

Účastníky závodu bude hlídat na sto policistů, technika je využita z územních odborů, včetně autotýmů, v záloze má policie i vrtulník v Praze a Brně. Finanční částku policie neřeší, podle Tržila je to akce v rámci běžného výkonu služby.

Při loňském závodu některá auta hned za hranicemi zastavila a zabavila německá policie. Bavorský zákon veškeré tyto akce zakazuje, což v rámci české legislativy není možné.

„My můžeme využít institutu kauce a v případě, že řidič nebude mít na zaplacení, může mu být vozidlo zajištěno,“ dodává Tržil.

Některé automobily závodu Diamond Race nemají správnou státní poznávací značku. Policie na tuto skutečnost organizátory upozornila a automobily bude při výjezdu kontrolovat.

Jan Herget, Michaela Vydrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme