Bárta povolil stavbu koridoru mezi Zbirohem a Rokycany

Díky slevám, které byly dohodnuty se stavebními firmami a možnosti prodloužení splátek se může dostavět třetí koridor mezi Zbirohem a Rokycany. To je zatím první a jediná konkrétní informace pro západočeský region, kterou oznámil ministr dopravy Vít Bárta paradoxně při pracovní návštěvě Jihočeského kraje. Jeho pozornost v tomto kraji patřila dálnici D3 a čtvrtému železničnímu koridoru mezi Prahou a Českými Budějovicemi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ministr dopravy Vít Bárta

Ministr dopravy Vít Bárta | Zdroj: ČTK

Stavební činnost by se na železničním koridoru Praha - České Budějovice mohla podle Bárty obnovit v dohledné době. Modernizace této trati se za současné vlády sice nechystá, přesto ji Bárta považuje za jednu z nejdůležitějších a přislíbil, že do konce volebního období bude jezdit vlak mezi hlavním městem a Českými Budějovicemi o padesát minut rychleji, než je tomu dosud.

Dobrou zprávou pro Jihočechy také je, že peníze na výstavbu dálnice D3 v úseku mezi Táborem a Veselím nad Lužnicí stále jsou.

Jan Kopřiva, Michaela Vydrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme