Bárta: Obchvat Českých Budějovic je priorita, ale musí zlevnit

Ministr dopravy Vít Bárta (Věci veřejné) slíbil, že bude hledat způsob, jak dokončit obchvat Českých Budějovic. Cenu klíčového silničního propojení jihočeské metropole projektanti stanovili na 12 miliard korun. Podle Bárty je stavba prioritou, musí ale zlevnit.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ministr dopravy Vít Bárta (Věci veřejné)

Ministr dopravy Vít Bárta (Věci veřejné) | Foto: Tomáš Adamec

Bárta dnes v Českých Budějovicích potvrdil, že kvůli stavbě obchvatu vznikla pracovní skupina, která má společně hledat levnější řešení.

Přehrát

00:00 / 00:00

Návštěvu ministra Bárty v Jihočeském kraji sledovala reportérka Petra Matoušková

“Ať už se týká hledání úspor na výstavbě obchvatu kolem Českých Budějovic, tak ať se týká témat výstavby obchvatů kolem konkrétních obcí, já pěvně věřím, že v řádu týdnů budeme moci předložit ucelený materiál pro další rozhodování,“ uvedl Bárta.

Co se týká termínu výstavby dálničního obchvatu města, ministr konkrétnější nebyl.

Úsek z Tábora do Veselí by měl být hotový do roku 2012

Lidé v Plané nad Lužnicí nicméně dostali od ministra slib, že úsek dálnice D3 z Tábora do Veselí nad Lužnicí bude hotov do roku 2012.

Pokračování rozestavěného úseku D3, příprava jejích dalších etap nebo části čtvrtého železničního koridoru z Českých Budějovic do Nemanic jsou podle jihočeského hejtmana Jiřího Zimoly dobré zprávy. Je tu ale i jedna špatná, dodal Zimola:

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhodnutí ministra dopravy o dostavbě dálnice D3 zhodnotil ve Stalo se dnes děkan dopravní fakulty ČVUT Petr Moos

“Nemáme radost z toho, že se zastaví práce na R4, kde v příštím týdnu dojde k otevření úseku u Mirotic, ale dál se nebude pokračovat.“

Rozhodnutí ministra o dostavbě dálnice D3 na úkor písecké R4 považuje za správné děkan dopravní fakulty ČVUT Petr Moos.

“Dálnici D3 vidíme jako velice nutnou součást dopravního skeletu České republiky. Závisí na tom i počty nehod a obětí na životech, které by se po výstavbě jistě snížily. Takže by bylo dobré stavbu v tomto termínu provést, ale myslím si, že všichni odborníci vědí, že dojde k posunu termínu,“ řekl Moos.

Petra Matoušková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme