Do Tater zamířilo více Čechů. Hoteliérům rostly tržby

Vysoké Tatry mají za sebou dobrou sezónu. Do hor přijelo mimo jiné víc turistů z České republiky. Před zimou se na tatranských silnicích testuje i novinka, a to elektrobus, který by měl turistům ulehčit pohyb po horách a pomoct ekologii.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vysoké Tatry ve filmu

Vysoké Tatry ve filmu | Foto: Marcin Makowski

V porovnání s loňskem přijelo letos v létě do Tater o šest až sedm procent více návštěvníků. Procentuálně nejvíc přibyli Češi, kteří dlouhodobě spolu se Slováky a Poláky patří k nejčastějším hostům ve slovenských velehorách. Ani výsledek letošní letní sezóny ale zdaleka nepřekonal rok 2008, který byl pro Tatry návštěvnicky nejúspěšnější v polistopadové historii.

Tatranští hoteliéři to vysvětlují dozvuky hospodářské krize, vidí ale pozitivní signály, třeba nárůst turistů z pobaltských republik. V Tatrách se navíc chystá další zlepšovák. Testuje se český elektrobus z Ostravy, který by měl zadarmo vozit turisty po horách už od prosince.

Vojtěch Berger, Václav Rojík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme