Do rána likvidovali hasiči v Otrokovicích mohutný požár

Otrokovice na Zlínsku zahalil v noci mrak štiplavého kouře. Osm a půl hodiny trvalo, než hasiči lokalizovali noční požár v tamní průmyslové zóně. Vše se obešlo bez zranění. Škody se vyšplhají na desítky milionů korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hasiči u požáru (ilustr. obr.)

Hasiči u požáru (ilustr. obr.) | Foto: Hasičský záchranný sbor Úst. kraje

Hořela hala s uskladněným sklolaminátem. Nacházel se v ní také autoservis, autovrakoviště, výroba tvárnic a laminátu a sklad hořlavých kapalin. Příčina požáru zatím není známá. Zasahovalo 105 hasičů. Požár lokalizovaný v pět hodin ráno provázely výbuchy

„V průběhu zásahu došlo i k několika výbuchům tlakových lahví, ke kterým jsme se nemohli dostat kvůli žáru abychom je včas dostali ven. Částečně explodovaly i plechovky, kde byly barvy nebo ředidla, přiblížil velitel zásahu Pavel Dekret.

Hasiči podle něj okamžitě po příjezdu zahájili standardní postupy. „Byl ihned zastaven přívod plynu či elektřiny. Ochlazovali jsme pouze konstrukce, aby nedošlo k jejich zřícení. Pak jsem také začali chránit nezasažené části, abychom uchránili dokumentaci, která je v kanceláři a která bude sloužit vyšetřovatelům,“ dodal.

Jana Zemanová, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme