Ministerstvo školství si na vlastní audit najalo spornou firmu

Ministerstvo školství dnes dokončí zkoumání, jak jeho úředníci čerpají peníze z evropských fondů. Hotový má být audit v sekci, která má čerpání na starosti. Ministr Josef Dobeš ale už dříve uvedl, že s čerpáním není spokojen. Chtěl proto ze sekce propustit víc než 30 procent úředníků. Český rozhlas ale upozornil, že české školství by kvůli tomu mohlo přijít o desítky miliard korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. Ilustrační foto.

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

Podle Evropské komise i Ministerstva pro místní rozvoj totiž na školství evropské peníze čerpá málo lidí. Pro efektivní využití bruselských fondů by úřad naopak měl přijmout další zaměstnance.

Podle informací Českého rozhlasu jsou některé okolnosti současného auditu minimálně zvláštní. Zakázku na procesně organizační audit totiž dostala firma OTTIMA. Ta se přitom podle obchodního rejstříku zabývá takovými činnostmi, jako je pronájmem nemovitostí, kopírovací práce nebo třeba pořádání kulturních akcí. Zkušenosti s auditem podle dostupných informací nemá.

Ondřej Houska, pir Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme