Dětem v povodněmi zasažené Chrastavě skončily prodloužené prázdniny

Pětistovce dětí v Chrastavě na Liberecku skončily prodloužené prázdniny. Narozdíl od jiných po celé České republice, ty chrastavské dnes usednou do školních lavic poprvé. Delší volno jim zajistily ničivé srpnové povodně. Cesta do školy totiž nebyla pro děti bezpečná, velká voda zničila všechny lávky, které k ní vedly.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Voda byla až sem. Následky srpnových povodní v Chrastavě.

Voda byla až sem. Následky srpnových povodní v Chrastavě. | Foto: Jaroslav Petříček

Povodeň sice nezničila budovy základní školy, ale ještě na začátku školního roku nebylo bezpečné přejít řeku Jeřici kvůli strhaným mostům a silnicím. Škola také sloužila jako sklad humanitární pomoci a v několika třídách byli ubytovaní vojáci, kteří pomáhali s odklízením škod.

Vedení školy však rodičům, kteří by měli s opožděným začátkem školního roku problémy, zajistilo od 1. září povodňový školní klub. Učitelé a vychovatelky ze školní družiny pro děti přichystali zábavný program. Učit se ale nemusely.

Jan Piroch, Eva Malá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme