Nečekaná stávka na izraelském letišti zasáhne i české turisty

Na největším izraelském letišti zavládl chaos poté, co pozemní personál náhle vstoupil do nečekané stávky. Z tel-avivského mezinárodního letiště neodlétají žádná letadla, povolení přistávat mají pouze ty stroje, které už jsou ve vzduchu na cestě do Izraele. Odboráři ráno zahájili protest po měsících neúspěšného jednání o mzdách a sociálním zabezpečení.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zavazadla

Zavazadla | Foto: Tomáš Adamec

V tuto chvíli se na letišti v Tel Avivu hromadí další stovky cestujících. Procházejí sice bezpečnostní kontrolou, pak už je ale nemá kdo odbavit k jejich letům do zahraničí. Letadla, která už jsou ve vzduchu, mohou přistávat. Pasažérům ale nikdo nevydá jejich zavazadla.

To všechno se zatím týká i stovek lidí, kteří mají cestovat mezi Prahou a Tel Avivem. Úřady hlásí, že mezitím pokračují jednání mezi stávkovým výborem, správou letiště a zástupci vlády.

Situace je velmi složitá i kvůli tomu, že Izrael je uprostřed dlouhého období židovských svátků. To samozřejmě znamená tisíce pasažérů navíc.

Břetislav Tureček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme