Britští vojáci údajně pašovali z Afghánistánu heroin

Britská vojenská policie vyšetřuje obvinění britských vojáků vracejících se z Afghánistánu, kteří se mají údajně podílet na pašování heroinu. Z toho důvodu musí muži, kterým skončilo období služby ve zmíněné zemi, absolvovat přísné osobní prohlídky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Land Rover Defender 110

Land Rover Defender 110 | Foto: 601. skupina speciálních sil

Britští vyšetřovatelé postupují na základě důvěrné informace, podle které někteří vojáci, kterým končí služební období v Afghánistánu, kupují heroin od místních překupníků a pak drogu přepravují ve vojenských letadlech do Británie.

Podrobnosti přinesly noviny Daily Mirror a Sunday Times. V poslední době se na letecké základně Brize Norton v hrabství Oxfordshire provádí přísná osobní kontrola vojáků vracujících se ze služby v Afghánistánu s nasazením speciálně vycvičených psů.

I když ministerstvo obrany považuje obvinění z pašování heroinu aktuálně za neopodstatněné, ministr obrany Liam Fox, který vydal pokyny ke zpřísnění kontroly, prohlásil, že přistižení vojáci pocítí moc zákona v plném rozsahu.

Milan Kocourek, pir Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme