Helena Vondráčková prohrála i odvolací soud s Martou Kubišovou

Další kolo sporů mezi zpěvačkami Helenou Vondráčkovou a Martou Kubišovou skončilo vítězně pro Kubišovou. Pražský Vrchní soud zamítl odvolání podané agenturou MM, kterou vlastní Vondráčková a její manžel Martin Michal. Za obě strany dnes u soudu jednali jen jejich advokáti.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

u soudu se sešli jen právní zástupci zpěvaček

u soudu se sešli jen právní zástupci zpěvaček | Zdroj: ČTK

Podle verdiktu Marta Kubišová nemusí platit odškodné přes 1 a čtvrt milionu korun za zrušené turné seskupení Golden Kids. Naopak Vondráčkové soud uložil nahradit protistraně náklady řízení v obou instancích.

„Žalobce je povinen zaplatit žalovanému na náhradu nákladů řízení 80.448 Kč,“ řekla při čtení rozsudku předsedkyně senátu Yvona Svobodová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Soudní jednání sledoval redaktor Martin Drtina

Vondráčková Kubišové vytýkala, že s ní agentura MM ústně uzavřela smlouvu o turné, od které potom Kubišová ustoupila. Spor se vedl o už zmíněný milion a něco přes 300 tisíc korun, což jsou náklady vynaložené na zajištění koncertů a ušlý zisk.

Pražský městský soud už loni uvedl, že nemá za prokázané, že by mezi zpěvačkami byla uzavřená jakákoliv smlouva, a pokud Vondráčková se svým partnerem i bez smlouvy začali něco organizovat, pak to bylo čistě jen jejich podnikatelské riziko.

Spor obou zpěvaček vyvolal v minulých dnech značný mediální zájem poté, kdy se na stranu Kubišové postavila řada známých osobností, mezi nimi i bývalý prezident Václav Havel nebo premiér úřednické vlády Jan Fischer.

Přehrát

00:00 / 00:00

Herečka Táňa Fischerová v Ozvěnách dne Radiožurnálu

Soud ale odmítl, že by jejich otevřeným dopisem mohla být ohrožena nezávislost jeho rozhodování.

Stejného názoru je i jedna ze signatářek petice osobností, herečka Táňa Fischerová. „Něco jiného je přece občanský postoj. Já nepochybuji o tom, že soudci jsou nezávislí a mají zdravý rozum,“ řekla v Ozvěnách dne Radiožurnálu a dodala:

„Samozřejmě že nějaká atmosféra ve společnosti funguje, ale v tomto případě se nám zdálo – nebo mluvím teď za sebe – tak nezdravé nepromluvit a mlčet k tomu, co se děje, že bylo nutné vystoupit s nějakým postojem. Aby bylo vidět, že jsou tady také lidi, kteří uvažují o té věci jinak a hloubkově. A mlčet by spíš znamenalo - podle mého názoru - podporovat to špatné,“ uvedla Táňa Fischerová.

Zástupce druhé strany sporu - manžela Heleny Vondráčkové Martina Michala - se Radiožurnálu po dnešním verdiktu Vrchního soudu nepodařilo kontaktovat. A před několika dny, po zveřejnění zmíněné výzvy, rozhovor pro Radiožurnál odmítl. Mimo jiné s tím, že nechtěl ovlivňovat rozhodování soudu.

Advokátka agentury Vondráčkové a Michala Jana Gavlasová hodlá proti dnešnímu verdiktu podat dovolání k Nejvyššímu soudu.

Martin Drtina, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme