Vyšetřování armádních zakázek prověří nová pracovní skupina

Vrchní státní zastupitelství dnes odpoledne uvolňuje podrobnější informace o vyšetřování podezřelých armádních zakázek a nákupů. Minulý týden přitom nejvyšší státní zástupkyně Renata Vesecká podepsala dohodu o společném vyšetřovacím týmu s Rakušany, respektive se Slováky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pandur II 8x8

Pandur II 8x8 | Foto: Steyr-Daimler-Puch Spezialfahrzeug

Vrchní státní zástupce Vladimír Rampula reagoval na obavy vznesené vedením sociální demokracie, že kauza minometů a ostatních armádních zakázek by mohla být zametena pod koberec.

„Jak policie, tak státní zastupitelství je pod tlakem určitých názorů a prohlášen, že v konkrétních věcech, kde se jedná o prověřování či vyšetřování věcí spadajících do problematiky armádních zakázek nákupů jsou určité věci špatně vyšetřovány, nebo, jak jsem zaslechl, jsou dokonce zametány pod koberec,“ řekl Rampula.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vladimír Rampula mluvil o dohledu nad vyšetřováním armádních zakázek v Ozvěnách dne

Státní zastupitelství to ale odmítá. Ustavilo pro to pětičlennou pracovní skupinu, která bude analyzovat kroky jednotlivých státních zástupců, kteří se na vyšetřování kauz minometů, pandurů nebo gripenů podílejí. Bude se při tom vyšetřovat, zda se někdo ze složek policie nebo státního zastupitelství nebrání vyšetřování těchto případů. Výsledky šetření by měly být známy ještě letos.

Martin Drtina, Václav Rojík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme