Lidé z Prosenic na Přerovsku zablokovali hlavní silnici

V Prosenicích na Přerovsku lidé na půl hodinu zablokovali hlavní silnici v obci. Chtěli tak upozornit na problémy, které místním způsobují projíždějící nákladní automobily. Ty se průjezdem přes jejich obec vyhýbají placení mýtného na silnici první třídy přes Lýsky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Blokáda kamionu

Blokáda kamionu | Foto: Petr Jindra

Na jediném přechodu v Prosenicích se sešlo kolem dvou desítek lidí. Proti neúnosnému zatížení silnice směrem do Přerova protestovali blokádou. Plynulým procházením přes přechod zastavili na půl hodinu dopravu. Původně měla blokáda trvat hodinu, nakonec se ale její pořadatelé domluvili s policií na jejím zkrácení.

Blokáda silnice měla také upozornit na mnohem závažnější problém, který se týká i dalších obcí a Přerova, a tím je chybějící obchvat města. V listopadu bude dokončen úsek dálnice D1 z Kroměříže do Říkovic a poté se veškerá doprava z této komunikace přesune do Přerova a Prosenic. Tudy totiž musejí auta projet, pokud se chtějí dostat na další úsek dálnice vedoucí směrem na Ostravu.

Jana Zemková, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme