Firmy se vracejí na dálnice a železnice. Nabídly slevy

Poté, co ministr dopravy Vít Bárta nedávno povolil pokračování zastavených silničních staveb, dal dnes zelenou i všem železničním stavbám. Stavební firmy mu nabídly slevu více než tři procenta, další úspory ve výši 2,5 procenta našel stát v chystaných projektech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lokomotivy ČD Cargo a ČD v nových firemních barvách

Lokomotivy ČD Cargo a ČD v nových firemních barvách | Foto: Jiří Suchomel

Jak z ministerstva dopravy hlásil reportér Petr Sehnoutka, v celkovém součtu mají úspory pro letošní a příští rok dosáhnout více než 6 miliard korun. V praxi se tak mají rozeběhnout všechny pozastavené stavby vyjma silničního obchvatu České Lípy, budovaného tahu mezi Ostravou a Opavou a dvou přivaděčů na dálnici D47.

Přehrát

00:00 / 00:00

Petr Sehnoutka ve Zprávách o čtvrté

Ministr chce v hledání úspor pokračovat i nadále, protože mu do roku 2014 chybí minimálně 40 miliard korun. Nejdříve chce ale spolu s experty vytvořit koncepci nových silnic a železnic, které Česko skutečně potřebuje.

Sám je přesvědčen, že stát musí nejprve ulevit městům zahlceným tranzitní dopravou: „Chceme tedy více stavět obchvaty tam, kde nemáme na výstavbu infrastrukturních projektů.“ Teprve potom by stát měl podle ministra dostavět zbylé silniční tahy.

Milan Kopp, Petr Sehnoutka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme