Francouzská politika vůči Romům dál zaměstnává média

Na roztržku ohledně vysidlování Romů na evropském summitu reagují francouzská médie rozmanitě. Deník Le Figaro píše o tom, že Nicolas Sarkozy drží kurz své politiky. Další významný list Le Monde konstatuje, že politika Paříže proti Romům přivádí Evropu do varu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Paříž - Elysejský palác, sídlo francouzského prezidenta

Paříž - Elysejský palác, sídlo francouzského prezidenta | Foto: Paris Tourist Office, Claire Pignol

Francie bude v rušení nelegálních tábořišť pokračovat, citují noviny a zpravodajské servery prezidenta Sarkozyho. Zároveň se věnují hlasité výměně názorů, k níž mělo dojít mezi prezidentem Sarkozym a šéfem EK.

Poukazují také na tvrzení Nicolase Sarkozyho, že mu německá kancléřka naznačila, že i Německo bude v příštích týdnech vyklízet taková tábořiště. To ale Angely Merkelová popírá, podle něj o romských táborech v Německu kancléřka nemluvila ani během summitu, ani během debaty při obědě.

Francouzská média také citují prezidentova slova, že Francie likviduje všechny, nejenom romské nelegální tábory.

Milan Kopp, Jan Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme