Výstavba obchvatu kolem Chrudimi bude pokračovat

Ministr dopravy Bárta dnes obnovil stavbu obchvatu kolem Chrudimi. Na veřejné debatě přímo ve městě to slíbil ministr dopravy Vít Bárta. Křižovatku v Opatovicích ale neposvětil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ministr dopravy Vít Bárta (Věci veřejné)

Ministr dopravy Vít Bárta (Věci veřejné) | Foto: Tomáš Adamec

Diskuzi na chrudimské radnici sledovalo několik desítek lidí. Bárta jim slíbil, že stavba obchvatu, která byla zhruba před měsícem zastavena, bude pokračovat. Hotova by měla být jen s minimálním zpožděním, už teď se navíc podařilo stavbu zlevnit o čtrnáct procent.

Přehrát

00:00 / 00:00

bárta.mp3

Ministr se o nutnosti obchvatu sám přesvědčil, když jel autem z Pardubic do Chrudimi a kvůli kolonám musel použít maják na autě, aby na veřejnou debatu přijel včas.

Křižovatku v Opatovicích nad Labem u Pardubic nicméně Bárta neposvětil. Ministr řekl, že krajská skupina určí priority, podle kterých se bude resort rozhodovat. V budoucnu by ji podle Bárty mohla postavit soukromá firma. Peníze je prý lepší použít na konkrétní obchvaty obcí a měst na Pardubicku.

Milena Dvořáková, ak Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme