Pražský okruh se otevře bruslařům. Řidičům až v pondělí

Jihozápadní část Pražského okruhu dnes bude patřit chodcům a bruslařům. Dva dny před zprovozněním úseku mezi dálnicemi D1 a D5 si jej mohou zájemci prohlédnout, a to od 9 do 17 hodin. Připravena je i pětikilometrová trasa pro in-linisty.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stavba pražského dálničního okruhu

Stavba pražského dálničního okruhu | Foto: Tomáš Adamec

Dálniční obchvat je dlouhý 23 kilometrů. Na stavbě jsou dva tunely a široké údolí řek Berounky a Vltavy překonává silnice po dva kilometry dlouhé mostní estakádě, která je nejdelší svého druhu ve střední Evropě.

„Úplně nejzajímavější pasáž v jižní části pražského okruhu je rozhodně pasáž tunel – most – tunel, kdy tato komunikace překračuje údolí Vltavy a Berounky. Oba dva tunely jsou dlouhé téměř dva kilometry, estakáda mezi nimi dosahuje délky 2,3 kilometru a stává se tak nejdelším mostem v České republice,“ vysvětluje Jan Hoření z Ředitelství silnic a dálnic.

Tato část okruhu se pro auta otevře v pondělí a pro dopravu ve vnitřní Praze to bude znamenat výrazné ulehčení. Například z Jižní spojky by díky okruhu měly zmizet kamiony.

"V částech Prahy, kde souběžně existuje městský i pražský, tedy vnější, okruh platí obecný princip, že mají kamiony zákaz vjezdu na příslušnou část městského okruhu, tedy tam, kde lze použít kapacitní alternativu. Po 20. září by měl být instalován zákaz vjezdu kamionů na sjezdu na Spořilově,“ dodává radní Radovan Šteiner.

Eva Kézrová, Jan Herget, Lenka Rafaelová, Aneta Vojtěchová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme