Výtěžek z benefičního koncertu má přispět i na vzdělání popálené Natálky

Natálie Kudriková se stala smutným symbolem všech současných útoků na Romy. Dnes tříletá holčička se rok po žhářském útoku ve Vítkově učí znovu chodit a komunikovat. Pomoci může i dnešní charitativní Koncert pro Natálku v pražském kostele U Salvátora, který začne v 19 hodin.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Popálená holčička Natálka

Popálená holčička Natálka | Foto: Andrea Brtníková

„Přijde zahrát skvělá slovenská skupina Živé kvety, která složila pro Natálku krásnou píseň, která se jmenuje Hranice. Vstupné na koncert je dobrovolné. Peníze, které se vyberou, půjdou na léčbu, léky a vzdělávání Natálky. Aby nebyly žádné pochybnosti, tak částku, kterou vybereme, zveřejníme na internetu na stránce www.pribehnatalky.cz,“ uvedl jeden z organizátorů, sociolog a publicista, Fedor Gál.

„Natálce chceme pomoct nejenom charitativním koncertem, kde se určitě nasbírají nějaké peníze. Chceme především Natálce pomáhat dlouhodobě s lékaři, s operacemi a se vzděláváním. Vzdělání je základ všeho. I tohle je cesta k řešení tzv. romského problému,“ dodává Gál.

Loni v dubnu hodila skupina mladíků zápalné lahve do domku rómské rodiny ve Vítkově. Při požáru tehdy dvouletá Natálka utrpěla popáleniny na 80ti procentech těla.

Zuzana Filípková, Šárka Slezáková, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme