Afghánistán sčítá volební hlasy a oběti útoků na voleb místnosti

Nejméně 38 obětí si vyžádaly sobotní parlamentní volby v Afghánistánu. Při útocích ozbrojenců umírali voliči, afghánští vojáci i příslušníci mnohonárodnostních sil. Přes hrozby radikálů a útoky na hlasovací místnosti nakonec odvolilo na čtyřicet procent Afghánců a podle volební komise byla otevřena většina volebních místností.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V Afghánistánu začalo sčítání hlasů. Oficiální výsledky budou na konci října

V Afghánistánu začalo sčítání hlasů. Oficiální výsledky budou na konci října | Zdroj: ČTK

Podle nejnovějších informací zahynulo třiadvacet civilistů, dvanáct příslušníků afghánských ozbrojených sil a tři spojenečtí vojáci. S výjimkou jediné provincie útočili vzbouřenci ve všech částech země.

Afghánistán začal sčítat volební hlasy a objevily se už první stížnosti na neregulérnosti a podvody během hlasování. Zastoupení Evropské unie v Kábulu vyzvalo volební komisi, aby se všemi podněty důkladně zabývala.

První volební odhady by mohly by být zveřejněny ve středu, na konečné výsledky si ale Afghánci musí počkat až do konce října.

Jaromír Marek, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme