Někteří předškoláci z Lysé nad Labem si užili o tři týdny delší prázdniny

Zbrusu nová mateřská školka dnes začne sloužit dětem v Lysé nad Labem. Předškolní zařízení bude využité do posledního místa. Nymbursko totiž patří k těm středočeským regionům, kde rychle přibývá obyvatel a stávající kapacita mateřinek tady nestačí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lysá nad Labem

Lysá nad Labem

Příjemné podmínky pro bydlení i relativní blízkost Prahy a s tím spojená dobrá dostupnost pracovního trhu hlavního města. To jsou asi hlavní lákadla, která se podepisují za stále se zvyšujícím počtem obyvatel regionu.

V letošním prvním pololetí přibylo ve středních Čechách přes devět tisíc lidí, v rámci republiky to byl nejvyšší nárůst.Tento trend sebou ale přináší i řadů problémů. Nedostatek míst v mateřských školách je jedním z nejpalčivějších. Právě ale v Lysé nad Labem se ale odedneška situace zlepší.

Ve zdejších mateřinkách chybělo zhruba padesát míst a právě tolik jich nabízí nové předškolní zařízení. Díky montované stavbě se ho podařilo dokončit za pouhé dva měsíce.

Kapacita mateřských škol zdaleka nestačí třeba ani v nedalekých Milovicích. Také tady se bude stavět nová školka. Stát by mohla už příští rok na jaře.

Michal Trnka, Lukáš Vincourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme