Za obchodování s vízy dva roky vězení

Americký diplomat, který v Praze obchodoval s vízy, skončí za mřížemi. Federální soud ve Washingtonu odsoudil konzulárního úředníka Alexandra Meeroviche, který působil na zastupitelském úřadu Spojených států v Česku. Soudce vzal v úvahu to, že diplomat svým jednáním v kritické době ohrozil bezpečnost Spojených států.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Osobní doklad - cestovní pas

Osobní doklad - cestovní pas | Foto: Jan Rosenauer

Americký kariérní diplomat Alexander Meerovich bude za obchodování s vízy v Česku pykat dva roky ve věznici s dohledem. Navíc mu soudce vyměřil symbolickou pokutu pět tisíc dolarů.

Americké ministerstvo zahraničí už dříve potvrdilo, že Meerovich vydával nezákonně víza během působení na americkém konzulátu v Praze v letech 1999 až 2002. Ministerstvo žádalo v rámci "nulové tolerance" jeho patřičné potrestání. Diplomatovi, který se ke všemu přiznal a projevil lítost, hrozilo až 10 let vězení a 250 tisíc dolarů pokuty.

Miroslav Konvalina, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme