Jana Veselá se nemůže dočkat basketbalového MS

Zápasem proti Argentině vstoupí české basketbalistky už tento čtvrtek v Brně do světového šampionátu. Dalšími soupeřkami národního týmu v základní skupině budou týmy Ruska a Japonska. Mezi opory týmu by pak měla patřit novopečená vítězka zámořské WNBA Jana Veselá.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

plakát Mistrovství světa v basketbalu žen 2010

plakát Mistrovství světa v basketbalu žen 2010 | Foto: FIBA

Ve spojení s Janou Veselou se přímo nabízí konstatování - kam přijde, tam slaví úspěch. Ve své kariéře už vybojovala evropský titul, vyhrála juniorský světový šampionát, těšila se z prvenství v Eurolize a aktuálně s týmem Seattlu kralovala v prestižní zámořské soutěži.


Příliš si ale neodpočine. Ve čtvrtek už musí být připravena naskočit do úvodního zápasu české reprezentace na mistrovství světa v Brně. Unavená nebo odpočatá? Sama přiznává, že dosažený úspěch únavu smazává.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jana Veselá se nemůže dočkat basketbalového MS


„Určitě. Vůbec nelituji toho, že jsem tam šla. Vyhrály jsme titul, takže únava jde pryč a snažím si to užít,“ říká Jana Veselá.


Sebevědomí rozhodně jedné z nejzkušenějších hráček výběru trenéra Lubomíra Blažka nechybí. Jak složité ovšem bude pro ni po návratu ze zámoří se rychle přeorientovat na evropský basketbal?


„To bude úplně jiný basket a trošku se toho bojím, ale doufám, že se do toho dostanu zase rychle zpátky, do toho evropského stylu,“ věří Veselá.


Pravdou je, že národní tým bude pod velkým tlakem. Přeci jen mistrovství světa se do České republiky vrací po dlouhých třiačtyřiceti letech.


Domácí prostředí pomůže


„Zase na druhou stranu si myslím, že nám to domácí prostředí pomůže. Pomohou i fanoušci.“ Stejně tak by k úspěchu mohly pomoci dobré výsledky z přípravy a z toho pramenící psychická pohoda. Pro vrcholnou akci sezóny věc nesmírně důležitá.


„Já jsem měla celé léto zprávy od holek. Byla jsem ve spojení s Veronikou Bartekovou, četla jsem články, jak to v tom družstvu probíhá. Takže zprávy mám a vypadalo to dobře.“


A zprávy o soupeřkách v základní skupině? Tedy o týmech Argentiny, Ruska a Japonska? Zatím na jejich studium v případě Jany Veselé nezbyl čas. Není se čemu divit. Ze zámoří přiletěla hodinu po nedělním poledni.


„Teď máme pár dní na přípravu a myslím, že to bude stačit,“ říká Jana Veselá.

Pavel Petr, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme