Basketbalistům Nymburka se Euroliga vzdaluje, prohráli v Charleroi

Basketbalisté Nymburka vstoupili do kvalifikace o Euroligu prohrou na palubovce belgického Charleroi 68:79. V páteční odvetě v Liberci tak svého soupeře musí porazit alespoň o dvanáct bodů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

BK Nymburk

BK Nymburk | Foto: BK Nymburk

Nymburk vedl poprvé v soutěžním zápase nový izraelský kouč Ronen Ginzburg, který mohl jen litovat, že jeho svěřenci nedokázali udržet nadějný výsledek z poloviny utkání. To Středočeši stáhli náskok soupeře na pouhé dva body a aktivita byla na jejich straně.

Osudnou se jim ale stala pasáž ve třetí čtyvrtině, kdy Charleroi dovolili desetibodovou šňůru. Od té doby domácí v zápase dominovali a sedm minut před koncem si vypracovali až dvaceti bodový náskok.

Nymburští pak ještě dokázali zvednout hlavy a hrozivý náskok soupeře pomalu ztenčovali. Konečný výsledek 68:79 jim ale do odvety příliš optimismu nedává. Pokud sedminásobní čeští šampioni v páteční odvetě nevyhrají alespoň o dvanáct bodů, představí se počtvrté za sebou pouze v druhé nejprestižnější evropské soutěži Eurocupu.

První utkání 1. předkola kvalifikace o účast v Evropské lize basketbalistů:

Spirou Basket Charleroi - ČEZ Nymburk 79:68 (23:14, 37:35, 59:47)

Nejvíce bodů: Gomis 18, Wright 15, Mallet 12, Greene a Hill po 11 - Efejuku 19, Benda 15, Lenzly 12. Rozhodčí: Rocha (Portug.), Mäntylä (Fin.), Bardera (Fr.). Fauly: 19:24. Trestné hody: 33/20 - 23/19. Trojky: 7:3. Diváci: 4200.

Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme