Za korupci dostal bývalý personální šéf Škody Auto podmínku

Bývalý personální šéf automobilky Škoda Auto Helmuth Schuster odešel od soudu s podmínkou a pokutou 15 tisíc eur. Soud mu prokázal korupci při výběru místa pro novou výrobní linku v Indii.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

detail

detail | Foto: Volkswagen

Za úplatky si Schuster kupoval luxusní vozy, cestoval po světě a navštěvoval nevěstince - mimo jiné i v Praze. Tento případ sleduje i Adam Černý, komentátor Hospodářských novin ve Stalo se dnes připomněl, že Helmuth Schuster není jediným obviněným v této kauze.

Přehrát

00:00 / 00:00

Komentátor Adam Černýve Stalo se dnes

„V aféře, která propukla zhruba v roce 2005 bylo obviněno 14 osob a byli to čelní představitelé firmy.“ Mezi nimi i bývalý vedoucí odborové závodní rady VW Klaus Volkert, bývalý personální manažer německé automobilky Klaus-Joachim Gebauer a bývalý personální šéf automobilky Peter Hartz.

Jak Černý také poznamenal, soudce poukázal na to, že při vysokých příjmech, které Schuster v automobilce měl, je takové sebeobohacování zvlášť zavrženíhodné.

„Jsou tu dva důležité momenty. Pan Schuster za sebou nemá ještě všechny soudy. Ebyl dnes u soudu přítomen. Byl v Itálii – jedna Informace mluví o to,m, že je na něj vystaven zatykač v Indii a druhá o tom, že mu úřady činné v trestním řízení doporučily neopouštět město.“

„Pro firmu je to velice nepříjemné, poškozuje to její pověst ale i pověst německého modelu sociálního společenského dohadování mezi zaměstnanci a zaměstnavateli,“ připomněl Černý.

Milan Kopp, Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme