ČSSD podpořila demonstraci státních zaměstnanců

Úřadující místopředseda ČSSD Bohuslav Sobotka oznámil, že jeho strana stejně jako odbory nesouhlasí se snížením objemu mezd a se škrty v resortech. Nastínil, jak by měla vláda nedostatek peněz ve státním rozpočtu řešit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Volby skončily a Bohuslav Sobotka (ČSSD) také odložil krční ortézu

Volby skončily a Bohuslav Sobotka (ČSSD) také odložil krční ortézu | Foto: Tomáš Adamec

„Nečasova vláda, pokud by měla alespoň trochu dobré vůle, mohla by mobilizovat příjmy státního rozpočtu tím, že by zavedla daňovou progresi, do příjmů více zapojila firmy, více zdanila hazard, zrušila stropy na zdravotní a sociální pojištění,“ vyjmenoval Sobotka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Úřadující místopředseda ČSSD Bohuslav Sobotka kritizuje snížení mezd vládou Petra Nečase

„Tímto způsobem by mohla bez problémů získat 7 a půl miliardy korun k tomu, aby se nemusely platy plošně snižovat o deset procent,“ dodal.

Odboráři z celé republiky proti rozpočtovým škrtům a mzdové politice protestovali v úterý v Praze. Demonstrace na Palachově náměstí se zúčastnilo na čtyřicet tisíc lidí.

Předseda Českomoravské konfederace odborových svazů Jaroslav Zavadil byl s akcí spokojený. „Dopadlo to lépe než jsme čekali. Neočekávali jsme takové množství lidí. Ukazuje to na to, že jsou už pořádně naštvaní a já teď očekávám další kroky, které budou následovat,“ řekl Zavadil. Současně upozornil, že protestní akce nekončí. Odboráři jsou podle něj připraveni jít do dalších střetů.

Věra Pfeifferová, Lucie Maňourová, ak Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme