Soud opět řeší tragický pád stromu, který usmrtil dvě děti

Na lavici obžalovaných u soudu ve Zlíně dnes opakovaně usedne trojice zaměstnanců tamní radnice, kteří podle žalobce nesou zodpovědnost za loňský pád stromu. Vzrostlý pajasan zabil dva dvanáctileté chlapce. Mužům, kteří podle obžaloby strom špatně kontrolovali, hrozí až deset let vězení.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Soudní kladívko

Soudní kladívko | Foto: FBI

Šéf odboru městské zeleně a jeho dva podřízení řekli, že litují toho, co se stalo. Odmítli však jakoukoli odpovědnost za tragédii. Pajasan podle nich nejevil známky nestability.

Přehrát

00:00 / 00:00

O tragédii pádu stromu ve Zlíně hovoří redaktorka Českého rozhlasu Andrea Frydrychová

Obžaloba ale stojí na dendrologickém posudku, který uvádí, že strom měl proschlou korunu, nakláněl se a byl přestárlý. Soud si ještě vyžádal k posouzení všechny dokumenty vztahující se k osudnému stromu, včetně probírek v Sadě Svobody. Závěrečný verdikt bude podle všeho brzy na spadnutí.

Andrea Kratinová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme