Novelu zákona o veřejných zakázkách projedná sněmovna už v pátek

Novelu zákona o veřejných zakázkách by sněmovna mohla definitivně projednat už v pátek. Umožnila to sociální demokracie, která se dohodla s koalicí na změnách v novele a zařazení tohoto bodu na program schůze dnes nevetovala.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jeroným Tejc (ČSSD)

Jeroným Tejc (ČSSD) | Foto: www.tejc.cz

Novela vrací šanci ucházet se o veřejné zakázky i akciovým společnostem.

„Nebudou vypuštěny všechny instrumenty, které měly za cíl zprůhlednit informace o vlastnictví firem, které se uchází o veřejné zakázky. Dosáhli jsme včera večer na jednání s ministrem Janovským určitého kompromisu. Nevypouštěly by se všechny věci, které byly v posledním volebním období přijaty, ale pouze by se většina z nich změnila tak, aby vyhovovala evropským předpisům,“ prozradil domluvu ČSSD s vládní koalicí poslanec Jeroným Tejc.

ČSSD zákon zřejmě nepodpoří

To nejdůležitější se tedy stalo už včera, kdy se vyjednavači ČSSD dohodli s ministrem pro místní rozvoj Kamilem Jankovským na změnách v novele, kterou připravily jeho stranické kolegyně Karolina Peake a Kristýna Kočí, které pak dnes na základě této dohody samy načetly do svého textu pozměňovací návrh.

Návrh sice navrací do hry všechny akciové společnosti, ale tyto firmy budou muset informovat zadavatele zakázky o všech akcionářích, kteří vlastní víc než deset procent akcií. Za to sociální demokraté dnes ráno neblokovali zařazení normy na program už této schůze a zkrácení lhůty pro závěrečné čtení na 48 hodin. To ale neznamená, že sociální demokraté zákon v pátek podpoří. Už dnes řekli, že pro něj hlasovat nebudou.

Věra Pfeifferová, Václav Rojík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme