Zastřelení Palestince vyvolalo nepokoje ve východním Jeruzalémě

Nejméně 11 lidí už od rána utrpělo zranění při násilnostech ve východním Jeruzalémě. Roznětkou byl incident, při kterém židovský ozbrojenec zastřelil místního Palestince v arabské čtvrti Silván. Arabové od té doby házejí na pořádkové síly kamení a zápalné láhve. Policie používá slzný plyn a údajně také pogumované ocelové střely.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Židé procházejí muslimskou čvrtí Jeruzaléma

Židé procházejí muslimskou čvrtí Jeruzaléma | Foto: Břetislav Tureček

Incident, který všechno dostartoval, zatím není úplně jasný. Příslušník ozbrojené jednotky, která v Silván chrání židovské osadníky, tvrdí, že brzy ráno zahradili cestu Palestinci a házeli na jeho auto kamení. Střílel prý v ohrožení vlastního života.

Místní obyvatelé zase tvrdí, že zastřeleného muže nejdříve pronásledoval. Policie našla zabitého Araba 30 metrů od silnice. Měl prý u sebe dva nože a šroubovák.

Nepokoje se zatím soustředí do východní části Jeruzaléma, kterou Izrael okupuje. Vše se odehrává za situace, kdy se Izrael chystá na židovský svátek sukot.

Katarína Brezovská, Břetislav Tureček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme