Ženské basketbalové MS začíná, prezident ČBF Jansta Češkám věří

V Ostravě a Brně dnes začíná jedna z největších sportovních akcí na území České republiky - mistrovství světa basketbalistek. První utkání se rozehrají ve 13 hodin. Česká reprezentace vstoupí do šampionátu zápasem proti Argentině. Duel, ke kterému svěřenkyně trenéra Lubora Blažka nastoupí v Brně v 18 hodin, si nenechá ujít ani prezident České basketbalové federace Miroslav Jansta.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mistrovství světa v basketbalu žen 2010

Mistrovství světa v basketbalu žen 2010 | Foto: FIBA

Mistrovství světa se do České republiky vrací po dlouhých třiačtyřiceti letech. Slibuje atraktivní podívanou.

„Je to unikátní možnost vidět opravdu nejlepší basketbalistky světa. Sám jsem překvapen ze zahraničního zájmu – přenosy bude přebírat 140 televizí, což je unikát v rámci samostatné České republiky,“ prohlásil s potěšením prezident České basketbalové federace Miroslav Jansta.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ženské basketbalové MS začíná, prezident ČBF Jansta Češkám věří

Podle jeho slov kvalita ženského basketbalu stoupá. K největším favoritkám šampionátu pak bezesporu patří týmy Spojených států, Austrálie, Brazílie a Ruska. „Týmy Ameriky a Austrálie hrají v podstatě tak kvalitně, že by uspěly i v mužské lize,“ myslí si Jansta..

Ovšem středem zájmu fanoušků bude vystoupení české reprezentace. Ta poprvé startovala na mistrovství světa před čtyřmi lety. V Brazílii obsadila sedmou příčku. Pokud zaměříme pozornost na historii, tehdejší Československo se představilo na osmi šampionátech a získalo šest medailí.

„Myslím, že české basketbalistky, které jsou kvalitní, absolvovaly velmi dobrou přípravu. Tým, jak ho sleduji z povzdálí, neměl jsem z časových důvodů možnost účastnit se žádných zápasů ani tréninků, tak se mi zdá, že je dobře naladěn a když bude v dobré psychické pohodě, že rozhodně má na umístění do osmého místa. A když by dalo štěstí, tak klidně i výš,“ doufá Miroslav Jansta.

Důležitý z hlediska prestiže českého basketbalu ovšem bude také po všech stránkách bezproblémový průběh turnaje.

„Samozřejmě nechtěli bychom, aby tady byly nové Liberce a další pomníky, které tady občas zůstávají po takovýchto akcích,“ přeje si před startem mistrovství světa žen prezident České basketbalové federace Miroslav Jansta.

Pavel Petr, Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme