V Praze dnes začíná festival korejských filmů

V pražském kině Světozor začíná festival korejských filmů. Během tří dnů zde přestaví Jižní Korea to nejlepší ze své současné kinematografie. V rámci filmové přehlídky bude poprvé v Česku uveden i nejnovější film jihokorejského režiséra Kim Ki duka Sen. Akci pořáda Jihokorejské velvyslanectví v Praze k dvacetiletému výročí diplomatických vztahů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Režisér Kim Ki-duk následován herci Sung Hyun-ah a Ha Jung-woo

Režisér Kim Ki-duk následován herci Sung Hyun-ah a Ha Jung-woo | Foto: Vladimír Kroc | Zdroj: Český rozhlas

„Domnívám se, že festival korejského filmu ve Světozoru je naprosto unikátní festival, neboť je to poprvé za dvacet let, co korejské velvyslanectví organizuje celý festival. A také poprvé, kdy vidíme festival zaměřený pouze na Jižní Koreu,“ říká Jana Hajzlerová z kulturního oddělení jihokorejského velvyslanectví.

Akce potrvá v kině Světozor až do sobotní noci. Diváci si mohou vybrat z nabídky čtyř filmů. Největším trhákem je pak poslední film jihokorejského režiséra Kim Ki-duka o hledání spojitosti mezi snem a realitou.

Kateřina Procházková, ak Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme