Spor o odměnu za návrh Národní knihovny řeší soud

Společnost po zesnulém architektovi Janu Kaplickém se domáhá vstupu do sporu, týkajícího se soutěže na novou budovu Národní knihovny. Soud ale takzvané vedlejší účastenství britské firmy Amanda Levetech Architects nepřipustil.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítězný návrh ze soutěže na novou stavbu Národní knihovny

Vítězný návrh ze soutěže na novou stavbu Národní knihovny

Národní knihovnu žaluje studio HŠH architekti, které skončilo v soutěži na třetím místě. Tvrdí, že Kaplického návrh měl být pro nesplnění zadávacích podmínek vyloučen.

Tím by se studio posunulo ze třetího místa na druhé a získalo by tak nárok na vyplacení vyšší odměny. Podle právničky knihovny Jindry Paulové se k odměně až do vyřešení pře nikdo nedostane.

„Národní knihovna z důvodu opatrnosti a jistoty tyto peníze složila do soudní úschovy u zdejšího soudu. Budou vyplaceny až poté, co bude mít Národní knihovna jistotu, komu peníze opravdu patří,“ potvrdila Paulová.

Igor Maňour, Martin Drtina Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme