Kolínský starosta a místostarosta nebudou znovu kandidovat

Kolínská ODS škrtne starostu Jiřího Buřiče a místostarostu Romana Pekárka z kandidáty pro říjnové komunální volby, a to kvůli podezření z korupce. Na mimořádném jednání ve čtvrtek večer o tom rozhodla oblastní rada strany v Kolíně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

MUDr. Milan Cabrnoch upozorňuje na možnosti prevence osteoporózy

MUDr. Milan Cabrnoch upozorňuje na možnosti prevence osteoporózy | Foto: Martina Otčenášková

Podle Mladé fronty Dnes si místostarosta Pekárek řekl soukromé firmě o milionový úplatek za výhodný odprodej městských pozemků a starosta Buřič o tom prý věděl. Oba politici obvinění odmítají, rozhodnutí rady ale respektují.

Starosta Jiří Buřič chce svou nevinnu dokázat.

„Protože je to až příliš čerstvé, myslím si, že jsem člověk, který prokáže svoje osobní vyjádření a svoje osobní stanoviska. Mám za to, že jsem udělal vše, co jsem jako občan udělat mohl. Je to velice smutný příběh. Pro město jsem udělal hodně práce a jsem stále připraven pro město Kolín pracovat,“ řekl.

Přehrát

00:00 / 00:00

POD Cabrnoch.mp3

K události došlo před několika měsíci a v médiích se informace objevily podle předsedy oblastní rady ODS v Kolíně Milana Cabrnocha ne náhodou právě teď, před komunálními volbami:

„Kdyby chtěl někdo napravit hříšníky, tak k tomu měl několik měsíců času a ne náhodou se ty informace vynořily a prezentují krátce před komunálními volbami.“

ODS udělá podle Cabrnocha vše proto, aby poškození bylo co nejmenší:

„Chceme ukázat, že i s těmito podezřeními se umíme rychle a rázně vypořádat. Nemáme jakoukoliv ambici soudit, jestli to, co se říká, je nebo není pravda, jestli k něčemu došlo nebo ne. To, aby se obhájili, je úkolem těch, kteří jsou obviňováni nebo pomlouváni."

Přehrát

00:00 / 00:00

Korecký.mp3

Nejskandálnější je podle redaktora časopisu Týdne Miroslava Koreckého to, jakým způsobem se ODS v Kolíně k případu postavila:

„Před dvěma měsíci měl nahrávku v ruce starosta Buřič, pouštěl ji na oblastním sněmu a 50 nejvyšších členů kolínské ODS se rozhodlo mlčet. I třetí člověk na kandidátce, který postupuje na jedničku o nahrávce věděl a nyní se hájí tím, že v době, kdy se nahrávka pouštěla na sněmu, byl na toaletě. I pan Cabrnoch o nahrávce věděl a naléhal na starostu, aby s tím šel na policii a když se starosta rozhodl nejít, tak případ nechal být.“

Michaela Vydrová, Eva Presová, Martin Trnka, Jan Bumba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme