Na konferenci WebExpo vám poradí, jak podnikat na internetu

Největší konference o webu ve střední Evropě. Tak takovým podtitulem se pyšní třetí ročník konference WebExpo, která začala v prostorách Zemědělské univerzity v pražském Suchdole. Konference je určena všemu, co souvisí s nejnovějšími trendy budování a provozování internetových stránek.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

WebExpo 2010

WebExpo 2010

Od technologií přes webdesign až ekonomickou stránku podnikání na internetu. Jednou z nejsledovanějších částí konference je soutěž Startup Show, během které se má vyhlásit nejlepší webový 'Startup' projekt ve střední Evropě. Vedle České republiky a Slovenska se soutěže zúčastnily také projekty z Německa, Polska, Maďarska a Rakouska.

„Většinou se 'Startupem' označují začínající firmy, které své podnikání financují z vlastních peněz nebo mají nějakého investora, který jim na to půjčil. Podle odborníka na 'Startupy' Erica Rice jde o instituci, která je schopná vytvářet produkty ve velice extrémních podmínkách,“ říká hlavní organizátor Václav Stoupa.

Přehrát

00:00 / 00:00

O konferneci WebExpo hovoří hlavní organizátor Václav Stoupa

A dodává: „'Startupy' často vstupují na trh a netuší, kdo jsou jejich zákazníci. Netuší ani, co jsou schopní zákazníkům nabídnout a prodat. Mají pouze nějakou ideu, nebo vidí problém ve světě a napadne je nějaké řešení a snaží se je pak prodat zákazníkům.“

Startup Show ale není jediným počinem WebExpa 2010, který se snaží kultivovat českou podnikatelskou scénu. „Na konferenci WebExpo se snažíme přivést jak zahraniční investory, tak lidi, kteří mají zkušenost s podnikáním na internetu, aby promluvili a dodali inspiraci a dobré příklady českým návštěvníkům,“ doplňuje Stoupa.

Podle něj Češi nemají zavřené dveře a mohou se v globálním světě internetu prosadit. Jako příklad uvádí Romana Staňka, který v zahraničí uspěl a zkouší se "chytnout" už s třetím projektem.

Největší konference o webu ve střední Evropě proběhne od 23. do 25. září 2010.

Jiří Suchomel, David Hartmann Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme