Spojené státy po pěti letech popravily další ženu

V americké Virginii byla smrtící injekcí popravena jednačtyřicetiletá Teresa Lewisová, která zosnovala vraždu svého manžela a nevlastního dítěte. Ve Virginii to byla první exekuce ženy po téměř sto letech. Exekuce vzbudila značný rozruch a to kvůli nízké inteligenci popravené ženy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Injekční stříkačka

Injekční stříkačka | Foto: Jan Rosenauer

Lewisová před osmi lety požádala dva muže, aby zastřelili jejího manžela a nevlastního syna. Chtěla se tím dostat k penězům z jejich životní pojistky.

Poprava znovu zvedla vlnu odporu proti trestu smrti. Kritici nepopírali vinu Lewisové. Poukazovali ale na to, že byla mentálně zaostalá.

O případu mluvil také íránský prezident Ahmadínežád. Západ podle něj používá dvojí metr. O íránském úmyslu popravit Sakíne Mohamadí-Áštijaníovou za nemanželský vztah a podíl na vraždě jejího muže, se prý popsaly miliony internetových stránek. V případě popravy Američanky ale ochránci lidských práv podle Ahmadínežáda mlčí.

Martina Hanáčková, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme