Chlebská ZOO nově ubytuje gepardy, ale i vyhynulé zebry

Nejmenší zoologická zahrada v Česku se rozrůstá. V Chlebech na Nymbursku se odpoledne slavnostně otevře pavilon pro gepardy. Ve vedlejším výběhu narazíte na vyhynulé zebry.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pár gepardů v Zoo Dvůr Králové

Pár gepardů v Zoo Dvůr Králové | Foto: Jana Myslivečková, ZOO Dvůr Králové

Pavilon má podobu africké stavby a připomíná památku doktora Davida Livingstona, který se zapsal do dějin tím, že jako první prošel Afriku od západu na východ.

Netradiční zvířecí domov zahrnuje i pokoj vyzdobený artefakty z Afriky jako památník doktora Livingstona. Tento pokoj navíc obývá gepardice Mzuri, která patří ve zdejší zoo k nejoblíbenějším zvířatům.

V novém pavilonu má dokonce i postel. „Ona celý život spala v posteli. Žila s námi, tak teď má svoji postel,“ říká ředitel chlebské ZOO René Franěk.

Ve venkovním výběhu jsou k vidění zebry zvané kvagy, které byly vyhubeny v 19. století. Od dnešních zeber se lišily jen zbarvením: pruhy měly jen na hlavě a krku. V Chlebech uvidíte jejich věrné kopie v životní velikosti.

Michal Trnka, Lucie Maňourová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme