Sebevražedný atentátník zranil v Dagestánu desítky lidí

Nejméně 26 lidí bylo zraněno při pumovém atentátu v Dagestánu. Podle policie šlo o útok sebevražedného atentátníka. Dagestán stejně jako další regiony ruského Kavkazu sužuje nárůst násilí, z něhož oficiální místa viní islámské fundamentalisty.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pohled z Íránu smerem ke Kavkazu

Pohled z Íránu smerem ke Kavkazu | Foto: Jaroslav Zoula

Jak s odvoláním na dagestánské bezpečnostní síly uvádí agentura Interfax, atentátník se snažil dostat na místo speciální policejní operace v hlavním městě regionu Machačkale. Poté, co ho milicionáři zastavili, odpálil nálož.

Mezi zraněnými jsou podle zdravotníků jak policisté, tak i civilní obyvatelstvo. Protiteroristickou operaci policie ve čtvrti zahájila v pátek večer, důvodem byla snaha dopadnout údajné ozbrojence.

Bezpečnostní síly se v převážně muslimských regionech severního Kavkazu potýkají s rostoucím počtem útoků. Policie viní z násilí islámské fundamentalisty, podle expertů ale k radikalizaci obyvatel přispívá kromě jiného chudoba a tvrdý postup policie.

Milan Kopp, Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme