V Olomouci začala programová konference ČSSD

Sociální demokracie se v Olomoci baví o svých programových prioritách. Konference se vůbec poprvé koná formou otevřené panelové diskuse, představí se i řečníci mimo stranu. Ke slovu se dostanou třeba sociolog Jan Keller, politolog Jiří Pehe nebo bývalý slovenský premiér Robert Fico.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bohuslav Sobotka

Bohuslav Sobotka | Foto: Marián Vojtek

Sociální demokraté se dnes scházejí v Olomouci na Programové konferenci. Ta má řešit vizi dalšího směřování strany, o personálních otázkách by se ale podle vyjádření stranických špiček mluvit nemělo.

Debata o změnách

Úřadující šéf ČSSD Bohuslav Sobotka v Ranním interview Radiožurnálu řekl, že zahájí otevřenou debatu o změnách střednědobého programu. „Sociální demokracie měla svůj volební program. Po volbách jsme nebyli schopni sestavit vládu, zůstali jsme v opozici a je jasné, že celé čtyři roky nevystačíme s původním volením programem.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Hostem Ranního interview Radiožurnálu byl úřadující šéf ČSSD Bohuslav Sobotka

¨Druhá důležitá věc je určité poselství, které bychom rádi formulovali směrem k občanům před podzimními senátními a komunálními volbami tak, abychom jasně popsali pozici ČSSD vůči vládě Petra Nečase,“ připomněl Sobotka.

„Dnes bychom především rádi debatu zahájili, a to netradičním způsobem. Pozvali jsme si na naši konferenci nezávislé osobnosti, které stojí mimo ČSSD, abychom si poslechli jejich názory na budoucí roli sociální demokracie v české společnosti.“

Sobotka připomněl, že mezi pozvanými jsou třeba předseda slovenské strany Směr-SD Robert Fico, ekonom Jan Švejnar, politolog Václav Bělohradský a sociolog Jan Keller.

„Povedeme debatu o programu sociální demokracie, o našich myšlenkových cílech o tom, co si myslíme, že by společnost potřebovala nejvíce, kromě politiky nesmyslných plošných škrtů, které realizuje vláda,“ řekl Sobotka v Ranním interview Radiožurnálu.

Personální otázky jindy

Podle místopředsedy Senátu Milana Štěcha má konference ukázat veřejnosti, že ČSSD neopouští svůj program. Místopředseda sociálně demokratických poslanců a stínový ministr vnitra Jeroným Tejc zase Českému rozhlasu řekl, že o personálních otázkách včetně kandidatur do vedení ČSSD před volebním sjezdem strany v příštím roce se mluvit nebude. Debatu o tom předpokládá až po nadcházejících říjnových komunálních a senátních volbách.

Milan Kopp, Renáta Prátová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme