Na letišti ve Stockholmu prohledávají letadlo. Na palubě jsou údajně výbušniny

Ve Stockholmu nouzově přistálo letadlo s téměř třemi sty lidmi na palubě, letící z kanadského Toronta do pákistánského Karáčí. Podle dostupných informací mají být na palubě výbušniny a jeden z pasažérů hrozí posádce i cestujícím.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letadlo

Letadlo | Foto: Kateřina Křenová

Boeing 777 přistál na stockholmském letišti Arlanda kolem půl osmé a k letadlu byly okamžitě vyslány zvláštní policejní jednotky i experti na výbušniny. Domnělý terorista má prý výbušniny na těle a údajně jde o Pákistánce s kanadským pasem.

O jeho totožnosti zatím nebyly zveřejněny žádné další informace – podle policie však nejde o osobu, jejíž jméno by již bylo zaneseno na listinách podezřelých se zákazem cestování letadlem.

Kanadské úřady varovaly pilota boeingu až za letu a tedy poté, co problémový cestující v Torontu prošel všemi bezpečnostními kontrolami. Letadlo je nyní odstaveno na kraji stockholmkého letiště a další letecký provoz v oblasti zatím není tímto incidentem ovlivněn.

Milan Kopp, Tomáš Sniegoň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme