Slovenští národovci vybírají nového předsedu

Slovenští národovci si dnes volí nového předsedu. Rozhoduje se mimo jiné o tom, jestli strana bude i dál plnit novinové titulky jadrnými výroky svého šéfa. Kontroverzního Jána Slotu chce v předsednické funkci nahradit jeho konkurentka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Předseda Slovenské národní strany Ján Slota

Předseda Slovenské národní strany Ján Slota | Foto: Ľubomír Smatana | Zdroj: Český rozhlas

Ján Slota byl mediální hvězda. Nadával novinářům, policistům i poslancům v parlamentu. Nikdy si nebral servítky a rád se napil. I proto se mu někdy místo Slota říkalo Slopa.

Mluvit o Slotovi v minulém čase je na místě proto, že dobu své největší slávy ve funkci primátora Žiliny má dávno za sebou. Jeho Slovenská národní strana letos propadla ve volbách a Slováky už jeho oplzlosti příliš nezajímají.

I proto se dnes na sjezdu národovců v Ružomberku dávají větší šance jeho konkurentce Anně Belousovové. Od ní se ale zásadní reforma strany čekat nedá. Jazyk má podobně ostrý jako Slota a není to tak dávno co jiného poslance v parlamentu počastovala fackou.

Milan Kopp, Vojtěch Berger Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme