Krasobruslař Verner mění sestavu svého týmu

Změna kostýmů a jízd je mezi sezonami u krasobruslařů zcela běžná. Tomáš Verner má ale kromě toho nového trenéra, choreografa, bydliště i nože na bruslích. Opouští tak Vlastu Kopřivovou a Michaela Hutha, pod jejichž vedením se stal mistrem i vicemistrem Evropy, a odletěl do Toronta za novým koučem Robertem Emersonem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vyprávění Tomáše Vernera

Vyprávění Tomáše Vernera | Foto: čro čb

,,Sálá z něj rozhodnost a zkušenost. Nezahlcuje mě informacemi při tréninku, je třeba s námi mluvit pomalu a stručně. A to on ovládá," pochvaluje si metody nepříliš známého trenéra Tomáš Verner.

Ke spolupráci s ním se rozhodl po letním turné po Spojených státech a Kanadě. Na stáži byl také třeba v New Jersey nebo Detroitu. Pro Toronto se nerozhodl jen kvůli sportovním podmínkám, čeká na něj totiž rodina, u které už několikrát bydlel.

Přehrát

00:00 / 00:00

Krasobruslař Verner mění sestavu svého týmu

,,Když si jdu sám udělat snídani, dostanu skoro přes prsty," směje se Verner, ,,většinou ji mám připravenou, starají se o mě jako o vlastního." Krasobruslení nebude jedinou náplní Tomáše Vernera v Kanadě. Chtěl by zde i studovat a určitě nepohrdne možností zajít si na utkání NHL.

,,Posledně vedle mě seděl nějaký pán a pořád mi říkal, ať se koukám, jak hraje desítka, jak se hýbe, co umí, hustil to do mě, ale já mu odpovídal, ať přestane, že si chci užít hru. Ale když se ta desítka otočila a na zádech měla napsáno Kaberle, tak jsem bylů pyšný, jak si Čechů váží," podotkl.

Tomáš Verner si pro změnu váží své spolupráce s hudebníkem Danielem Landou, který mu pomáhá s psychologickou přípravou. Díky ní prý také bez větších stresů zvládnul státnice a obhajobu bakalářské práce na Fakultě tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy.

,,Psal jsem na téma: Struktura výkonu v krasobruslení. Kdyby někdo chtěl, bude uložena na fakultě," nabízí čtyřiadvacetiletý sportovec jistě zajímavé počtení, které mu vyneslo jedničku. Následnou zkoušku také zvládl, a tak je z jihočeského rodáka rázem bakalář.

,,Ale můžete i nadále psát jen Tomáš Verner," uklidňuje novináře. Uvidíme, co bude Tomáš Verner říkat, až z něj někdy bude magistr. Více nás ale určitě bude zajímat, zda mu pomůže kanadské prostředí zapomenout na nepovedenou poslední sezonu a naopak navázat na ty vydařené předešlé.

Martin Charvát, Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme