Francouzští vojáci pátrají v Nigeru po zadržovaných pracovnících firmy Areva

Francie zatím nezvažuje ozbrojenou akci v Nigeru s cílem osvobodit zadržované rukojmí. Podle ministra obrany Hervého Morina navázaly francouzské úřady kontakty se severoafrickou odnoží Al-Kaidy a čekají na požadavky ze strany této organizace, která únos rukojmích potvrdila.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Niger - území

Niger - území

Ministr obrany Hervé Morin prohlásil, že neexistují žádné informace podle nichž by neměli být rukojmí naživu a potvrdil, že francouzská strana čeká na vyjádření Al-Kaidy ohledně požadavků za jejich propuštění.

Francie vyslala do Nigeru desítky vojáků, kteří pátrají po zadržovaných pracovnících firmy Areva, jedná se o pět Francouzů a dva Afričany, kteří byli uneseni před deseti dny.

Morin vyloučil v této fázi možnost, že by se Francie pokusila osvobodit rukojmí vojenskou silou. Mohly by tím být ohroženy jejich životy, a hlavně bez ohledu na veškerou snahu se francouzským jednotkám nepodařilo vypátrat místo, kde jsou zadržováni.

Jan Šmíd, Michaela Vydrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme