Izraelskou blokádu Gazy chce prolomit další loď

K palestinské Gaze se blíží další loď s aktivisty, kteří chtějí upozornit na situaci tamních obyvatel. Tentokrát tvoří pasažéry výhradně Židé, kteří nesouhlasí s izraelskou politikou vůči Palestincům. Loď Irene s humanitární zásilkou vyplula pod britskou vlajkou z Kypru. Vypravila ji britská organizace ‚Židé za spravedlnost pro Palestince‘.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nakládání humanitární pomoci

Nakládání humanitární pomoci | Foto: UNICEF

Loď veze devět aktivistů z Británie, Německa, Spojených států i z Izraele. Podle organizátorů chtějí ukázat, že ne všichni Židé podporují izraelskou politiku vůči Palestincům.

Mezi pasažéry je i 82letý muž, který přežil holocaust. Pro něj je svatou povinností protestovat proti útlaku tolika lidí žijících v Gaze, včetně 800 tisíc dětí.

Izrael se vždy snaží zabránit příjezdu lodí do Gazy, protože ji drží pod námořní blokádou. Při květnovém zásahu Izraelci zastřelili devět Turků, kteří v mezinárodních vodách násilně bránili izraelskému výsadku na palubu turecké lodi.

Osazenstvo Irene tvrdí, že nebude klást žádný odpor.

Břetislav Tureček, Michaela Vydrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme