Turecká Antalya uspořádala čtvrtý největší Oktoberfest mimo Německo

O víkendu uspořádali obyvatelé Antalye na turecké riviéře svůj Oktoberfest. Třicet tisíc Turků, kteří se přišli napít místního piva, vyvrací mýty o abstinující muslimské zemi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na Oktoberfestu v Antalyi se čepovalo turecké pivo

Na Oktoberfestu v Antalyi se čepovalo turecké pivo | Foto: Julie Urbišová

„Všichni si obecně myslí, že my Turci nepijeme alkohol, ale to vůbec není pravda,“ vysvětluje mladík Osman s půllitrem v ruce. „Když si uvědomíte, že je nás asi 70 milionů, tak podle mě takových 35 milionů Turků určitě alkohol pije.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportáž Julie Urbišové o tureckém Oktoberfestu ve Světě o desáté na Rádiu Česko

Organizátoři se snažili přiblížit bavorské atmosféře také německými písněmi, oblečením v duchu bavorského tradičního kroje a pokusem o německé speciality. Prodávaná klobása s tureckým bramborovým salátem však s Bratwurstem mnoho společného nemá.

Někteří přišli kvůli pivu, jiní kvůli hudbě. Antalyjský Oktoberfest je více než onen bavorský zároveň hudebním festivalem. Na pódiu se střídají amatérské i populární turecké kapely.

Podle pořadatelů je turecký pivní Oktoberfest počtem návštěvníků čtvrtý největší mimo území Německa.

Turecko je s Německem provázáno také demograficky: turecká riviéra je už od devadesátých let oblíbenou destinací německých turistů a stovky Němců v Antalyi nebo blízkém okolí dokonce trvale bydlí. A naopak mnoho Turků zase důvěrně zná Německo prostřednictvím známých a příbuzných, kteří tam před lety odešli za prací a lepším životem.

Julie Urbišová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme