Starosta Moskvy Jurij Lužkov odmítl odstoupit

Moskevský starosta Jurij Lužkov odmítl možnost dobrovolného odchodu z čela radnice. Čtyřiasedmdesátiletý politik to ohlásil po svém návratu z dovolené. Reagoval tak na spekulace médií o možné rezignaci. Lužkov v posledních týdnech čelí tvrdé kritice ze strany ruské televize, k tlaku se přidal i Kreml.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Starosta Moskvy Jurij Lužkov

Starosta Moskvy Jurij Lužkov | Zdroj: ČTK

Lužkov odmítá po osmnácti letech ve funkci moskevskou radnici opustit dobrovolně - politik tvrdě kritizovaný za neřešené problémy metropole a především bezuzdnou korupci to potvrdil agentuře Interfax. Podle analytiků tak v podstatě vyzval k dalšímu tahu ruského prezidenta Dmitrije Medvěděva, který bude buď muset starostu odvolat nebo ve sporu ustoupit.

Ostrou kampaň proti Juriji Lužkovovi v médiích podle expertů rozpoutala starostova kritika prezidenta. Právě ten rozhoduje o postech gubernátorů, mezi nimi i o obsazení moskevské radnice.

Jurij Lužkov je nejdéle sloužícím šéfem federálního regionu, všechny další dlouholeté gubernátory prezident v posledních měsících nahradil novými tvářemi.

Igor Maňour, Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme