Ministr Dobeš navrhuje zaplatit půlku dluhu po šampionátu v Liberci

Ministr školství Josef Dobeš přichází s novým plánem, jak se vypořádat s dluhy po lyžařském šampionátu v Liberci. Podle serveru Aktuálně.cz ministr navrhuje, aby stát zaplatil polovinu, tedy padesát milionů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ministr školství Josef Dobeš (Věci veřejné)

Ministr školství Josef Dobeš (Věci veřejné) | Foto: Tomáš Adamec

Dvaceti pěti miliony by podle něj přispělo ministerstvo financí, druhou polovinu je připraven najít v rozpočtu školství. Ministr financí Miroslav Kalousek ale takový nápad odmítá.

„Já chápu ministra školství, že se snaží přispět k nějakému řešení. Já ale nemohu souhlasit s tím, aby se státní rozpočet podílel na splácení dluhu, který stát nezpůsobil, nechci tím zatěžovat daňového poplatníka,“ řekl ministr Kalousek.

Organizační tým vedený Kateřinou Neumannovou po sobě zanechal dluhy ve výši 108 milionů korun bez penále. Podle původního plánu měl přitom stát věřitelům vrátit jen DPH ze smluv, které jim nebyly uhrazeny, tedy asi 20 milionů korun.

Igor Maňour, Tereza Janouškovcová Bartůňková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme