Stoupající voda komplikuje dopravu na severu Čech

Český hydrometeorologický ústav vydal varování před povodňovým ohrožením již pro tři kraje, Ústecký, Liberecký a Královéhradecký. Na severu Čech stále prší a na mnoha místech dosáhly řeky třetího povodňového stupně. Voda ale komplikuje situaci i řidičům.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Povodně v Ústí nad Labem - 7.4.2006

Povodně v Ústí nad Labem - 7.4.2006 | Foto: Jan Pácha | Zdroj: Český rozhlas

Kvůli stoupajícím řekám jsou některé komunikace úplně nesjízdné. Voda zaplavuje silnice v Mníšku, důležité spojnici na Frýdlant. Nedá se projet mezi obcemi Černousy, Boleslav a Ves, uzavřena je také silnice III/2628 ve Skalici u České Lípy a silnice III/2627 v Horní Libchavě. V Heřmanicích byl zavřen provizorní most přes řeku, který voda podemílá. V Děčíně jsou zaplaveny ulice 17. listopadu a Krokova pod železničním viaduktem.

Řidiči neprojedou ani silnici mezi obcemi Heřmaničky a Žizníkov. Zcela zaplavena je také silnice v obci Pertoltice pod Ralskem u obecního úřadu směrem na Velký Grunov.

Zcela uzavřena je silnice v Mohelnici nad Jizerou v okrese Mladá Boleslav, kde je až 50 centimetrů vody. Se zvýšenou opatrností se dá projet Bakovem nad Jizerou. Na silnici R10 ve směru Mladá Boleslav - Praha je velká kaluž vody na 65. kilometru, průjezd je možný jen se zvýšenou opatrností.

Potíže hlásí i okresy Teplice, Litoměřice a Jablonec nad Nisou.

Lubica Bergmanová, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme