Nový vůdce labouristů Ed Miliband ostře napadl vládu

Nově zvolený vůdce Labouristické strany Ed Miliband přednesl svůj první projev na stranické konferenci v Manchesteru. Ed Miliband je mladším bratrem bývalého ministra zahraničí Davida Milibanda, kterého porazil ve volbě o křeslo šéfa Labour party těsnou většinou jednoho procenta.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vůdce labouristů Ed Miliband na stranické konferenci v Manchesteru

Vůdce labouristů Ed Miliband na stranické konferenci v Manchesteru | Zdroj: ČTK

Čtyřicetiletý Ed Miliband kritizoval labouristickou vládu za to, že prohrála volby. Ale mnohem ostřeji zkritizoval vládní koalici konzervativců a liberálních demokratů za rozpočtové škrty ve školství a za to, že řádně neplánují ekonomický růst.

Vzdal také hold britským vojákům v Afghánistánu, nicméně řekl, že byl proti válce v Iráku, jelikož válkou Británie podkopala Organizaci spojených národů.

Na mušku si vzal i bankéře. Prohlásil, že je nesprávné, když bankéři vydělávají za jediný den víc než dělník za rok. Nicméně jak poznamenal komentátor BBC, bankéře dnes kritizuje prakticky každý politik.

Ed Miliband vyzval svou stranu k provádění radikálně nové politiky a sklidil bouřlivý potlesk. Jak si novou politiku Labour party představuje bude muset teprve ukázat v čele parlamentní opozice.

Igor Maňour, Milan Kocourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme