Fanoušci moskevského Spartaku obdivují hru Marka Suchého

Tři Češi a jeden nechvalně proslulý sudí běhali po hřišti během zápasu Ligy mistrů v Moskvě. Domácí Spartak s Markem Suchým v základní sestavě porazil 3:0 slovenskou Žilinu, za kterou hráli pro změnu Emil Rilke a Ondřej Šourek. A nutno dodat, že švédský rozhodčí Martin Hansson může mít narozdíl od baráže o světový šampionát klidné spaní.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Žiliny na Spartaku bojovali, ale na body to nestačilo

Fotbalisté Žiliny na Spartaku bojovali, ale na body to nestačilo | Zdroj: ČTK

Byl to teprve druhý významnější zápas, který švédský hasič od zmíněného průšvihu v baráži řídil. A ruští novináři měli hned o čem psát.

"Žádný volejbal," hlásal napůl žertovně a napůl výhružně v pozvánce na utkání se Žilinou titulek Sovětského sportu v narážce na skandálně přehlédnutou ruku francouzského útočníka Henryho v zápase proti Irům.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Moskvě po zápase Ligy mistrů natáčel reportér Jan Plašil

Pokud by ale noviny před utkáním s Žilinou rozevřel některý z fanoušků ve stanici metra Park kultury, měl by z nich během pár vteřin jen pár proužků papíru, nehledě na to, že by ani nerozpažil ruce. Tak velká tlačenice na nástupišti pár desítek minut před letošní domácí premiérou Spartaku v Lize mistrů byla.

Desítky policistů na peróně mají co dělat, aby fanoušky dokázali dávkovat do už tak plných souprav, a když už se někdo protlačí do vlaku, tak zásadně s rozběhem a s podporou mohutné vlny lidí v zádech.

Až na eskalátorech už se dalo jakžtakž dýchat, se skupinou příznivců ruského klubu se tak mohu dát i do řeči na téma bývalých i současných českých stoperů ve Spartaku.

"Suchý je nejlepší z těch, co tady byli,“ mají jasno fanoušci. "Je podobný typ jako Vidič," skládá mu poklonu jeden z nich přirovnáním k srbskému stoperovi Manchesteru United, který před lety také v Lužnikách hrával. S tím rozdílem, že hru Marka Suchého mohl obdivovat i teď v zápase proti Žilině, stejně jako dalších asi 40 tisíc fantastických diváků.

„Srovnání je samozřejmě hezké. Dneska, když vidím Vidiče, jak dělá kapitána Manchesteru, tak je to určitě pocta. Ale teď jsem rád, že nastupuju, konkurence v týmu je velká a musím na sobě pořád pracovat. Spartak je top mančaft a jsem za to rád, že jsem u toho,“ vyprávěl už po utkání Marek Suchý, mnohem spokojenější než čeští zástupci ve slovenské Žilině, kteří odjížděli s výpraskem 0:3 a s pocitem, že soupeři ve skupině jsou zatím trochu jinde.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme