Viagra podle průzkumu účinkuje jen u poloviny pacientů

Britští lékaři znovu varují. Modré tabletky na zvyšování potence prý nefungují u víc než poloviny mužů, kteří je užívají. Podle zjištění britských lékařů mnoho mužů, kteří Viagru užívají, má nízkou úroveň testosteronu, který má klíčovou roli ve vývoji reproduktivních tkání.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Léky (ilustr. foto)

Léky (ilustr. foto) | Foto: Fotobanka stock.xchng

Účinnost Viagry přitom závisí na vysoké úrovni testosteronu pacienta. Lékaři proto mužům doporučují krevní obraz, aby se zjistila úroveň testosteronu. Pokud je nízká, lékaři doporučují to léčit tabletami, které jsou relativně levné.

Přehrát

00:00 / 00:00

O nejnovějším zjištění britských vědců mluvil v Odpoledním Radiožurnálu spolupracovník Českého rozhlasu ve Spojeném království Milan Kocourek.

V Británii trpí impotencí zhruba každý pátý muž a z nich 40 procent má nízkou úroveň testosteronu. V britském státním zdravotnictví se každý rok vynakládá kolem 58 milionů liber na opakované předpisy na Viagru a podobné léky, které léčí impotenci. Celkový objem prodeje jen Viagry ročně představuje 316 milionů liber.

Milan Kocourek, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme